Cosmetica zonder microbeads

MICROBEADS (MICROPLASTICS)

In honderden producten die wij dagelijks gebruiken blijken kleine stukjes plastic te zitten, microplastics of micro beads. Niet alleen in scrubproducten, waar de plastic deeltjes een schurende functie hebben, maar ook in tandpasta, shampoo, lipgloss en mascara zitten micro beads. Studies tonen aan dat de plastic deeltjes in zee terechtkomen en hier onderdeel worden van de plastic soep.

In 2011 is Stichting De Noordzee gestart met een studie naar plastic deeltjes in verzorgingsproducten. Het blijkt dat de microscopisch kleine plastic deeltjes via het doucheputje de waterzuivering passeren, waardoor het plastic uiteindelijk in zee terechtkomt.

Plastic deeltjes in zee worden door dieren aangezien voor voedsel en komen zo in de voedselketen terecht. Plastic heeft de eigenschap dat het giftige stoffen aan zich hecht of zelfs opneemt. De (mogelijke) gevolgen hiervan worden op dit moment door wetenschappers onderzocht.

In de gezichtsscrub met groene klei & de lichaamsscrub met thermale modder van Claride worden microkorreltjes van gemalen zoete amandelschillen en pitten gebruikt dus……….duurzame en hoogwaardige producten die het milieu niet belasten.

Shop met vertrouwen

© 2012 - 2024 Cormetica | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel