Verzorg je voeten!

Claride voetverzorging

Vaak worden de voeten vergeten bij de dagelijkse verzorging! Ook in de winter is het belangrijk om de voeten goed te verzorgen zodat ze niet veranderen in schuurpapier! Wij hebben enkele tips om je voeten weer superzacht te krijgen

1. Beweging en vrijheid
Tijdens de winterdagen zitten je voeten opgesloten en krijgen amper daglicht en frisse lucht. Ook het dragen van hoge hakken tijdens de feestdagen is een aanslag op de voeten. . Hoe los je dit op? Geef ze voldoende beweging en zachtheid, dan blijven ze ook verstopt op hun mooist. Doe de schoenen lekker uit zodra je thuis bent.

2. Massage
Geef je voeten regelmatig een fijne massage. Daar knappen ze echt van op!

Gooi de schoenen uit en doe een flinke hoeveelheid voetencrème in beide handen en ga aan de slag. Ga zitten en leg een voet over de tegengestelde knie. Strijk die goed warm met twee handen, van de enkel naar de tenen. Masseer dan stevig de voetzool met je duimen, van de hiel naar de bal van de voet. Wring daarna je hele voet alsof je een doekje uitwringt en draai en trek dan elke teen los. Schud tot slot de hele voet los, waarbij je de voet aan de enkel vasthoudt. Wissel van voet. Hierdoor blijven je voeten soepel en kunnen allerlei klachten voorkomen worden.

3. Nagels enzo
Het is ook belangrijk om de nagelriemen zacht en soepel te houden door deze regelmatig in te smeren. Hierdoor blijven de teennagels gaaf en gezond. Je kunt hiervoor ook heel goed een voetencrème gebruiken of een olie. Witte velletjes rond de nagels haal je gemakkelijk weg na een warm (voeten)bad, waarna je de nagels met olie of crème inmasseert. Ook in de winter is het belangrijk om regelmatig met een eeltvijl of puimsteentje over de hielen en andere eeltplekjes te gaan.

4. Voor het slapen
Probeer elke avond voor het slapen je voeten in te smeren met een lekkere verzorgende voetencrème.  De crème verzacht & verzorgt je voeten direct en herstelt een droge en ruwe huid. Na een paar dagen voelen je voeten heerlijk zacht en glad aan!

5. Last van zweterige en/of opgezette voeten?
Heb je last van zweterige voeten of voeten die vaak opgezet en pijnlijk zijn? Dan is de verfrissende en verkoelende aromatische gel misschien iets voor jou? Deze gel helpt bij opgezette voeten en kuiten en doet de vermoeidheid verdwijnen.(ideaal voor mensen die veel moeten staan voor hun werk)

 

 

 

Shop met vertrouwen

© 2012 - 2024 Cormetica | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel